Activiteiten & Events

Als Podium van de Stad Gouda hebben wij in theaterseizoen 19/20 al mooie activiteiten georganiseerd en uiteraard komt daar in de toekomst nog veel meer bij. Zie hieronder een kleine impressie van de laatste activiteiten:

 

De Goudse Popronde op 14 september 2019. Voor het eerst deden wij mee aan dit populaire evenement waarbij er muziekoptredens zijn op meerdere podia in Gouda. Bij ons stonden Eva van Manen en Joan Franka op het programma. We genoten van een druk Theatercafé vol Goudse muziekliefhebbers.


Het Gouds Kinderboeken feest op 2 oktober 2019. Wederom een feestje! Onze jaarlijkse traditie, samen met vele andere Goudse instellingen, als startschot voor de Kinderboekenweek. Een leuke én leerzame middag met voorstellingen, workshops, knutseltafels, muziek en lekkers. 


Pubquiz op 4 november 2019, 3 februari 2020 en 2 maart 2020. Alle avonden waren steevast uitverkocht en man, wat was het gezellig! Dit vroeg om meer ;-)


Gouda bij Kaarslicht op 14 december 2019. Nog een primeur voor De Goudse Schouwburg; deelname aan Gouda bij Kaarslicht. En het begon direct goed; het openingsconcert vond 's middags plaats in onze Grote zaal en in  ons Theatercafé was een Open Podium waarbij vele Goudse talenten optraden. 's Avonds, na de boomceremonie,  was iedereen welkom bij de Foute Kerstliedjes sing-a-long die we samen met COOL Talent en John de Heij Theaterproducties organiseerden en de Silent Disco. En ja; het dak ging eraf en een traditie leek geboren!


Op 7 december hadden we de voorstelling van New Dutch Connections. The Bright Side of Life. Dit was echter niet alleen een voorstelling, maar ook een match-making event waarin statushouders hun sociale netwerk konden uitbreiden. Voorafgaand aan de voorstelling organiseerden wij daarom i.s.m. gemeente Gouda en taalscholen SVS en Acceptus 'speedspreken' voor een groepje statushouders. 


Eind januari 2020 vierden we het Nationaal Theaterweekend. Weer iets dat nieuw voor ons was! TIjdens dit weekend werden er o.a. rondleidingen XL gegeven. Ook waren er optredens van vele Goudse talenten; in de kleedkamers tijdens de rondleidingen, bij de brunch op het toneel in de Grote zaal en tijdens het Open Podium in het Theatercafé.