do 14 apr 2022
14:30 uur


Kleine Zaal
Toneel
donderdagmatinee

Pauze: Nee
Verwachte eindtijd: 15:50 uur

€ 22.00

Gare de Lyon

Jette van der Meij en Bartho Braat

Een spannend muziek-theaterstuk met historische filmbeelden over een verloren liefde die zich na dertig jaar opnieuw doet gelden

Parijs 1942.
Twee jonge geliefden nemen op het Gare de Lyon afscheid van elkaar. Zij stapt op de trein naar Marseille om van daaruit per boot te proberen Marokko te bereiken. Hij speelt een belangrijke rol in het verzet en voelt zich verplicht in Parijs te blijven. Aan het eind van de oorlog hopen ze elkaar op hetzelfde Gare de Lyon weer te ontmoeten. Maar het leven loopt anders. Pas dertig jaar later zien zij elkaar als getrouwde mensen terug. Het weerzien is emotioneel en eindelijk wordt duidelijk waarom ze zo lang van elkaar gescheiden zijn gebleven. Hun hereniging krijgt een dramatische wending als ze samen een onvoorspelbare ontdekking doen. Gare de Lyon is een stuk over de kracht van de liefde en over de pijn van gemiste kansen.

Het verhaal. dat wordt verteld is nu - meer dan 75 jaar na de oorlog - nog steeds van belang. Nog steeds moeten mensen vluchten voor oorlog en geweld. We hoeven maar om ons heen te kijken om ze te zien, mensen uit. Syrië, Eritrea, bootvluchtelingen. Als theater een oefening in empathie is, dan is Gare de Lyon daar een voorbeeld van. 

Regie Ad de Bont
Auteur Wies Venmans
Acteurs Jette van der Meij, Bartho Braat

U kunt hier uw reactie plaatsen