do 25 nov 2021
14:30 uur


Kleine Zaal
Toneel
donderdagmatinee

Pauze: Nee
Verwachte eindtijd: 15:45 uur

€ 20.00

Rik Hoogendoorn

OppasOpa

Deze voorstelling is alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Klik hier voor meer informatie.

Rik Hoogendoorn is grootvader geworden van een kleinzoon waar hij één dag in de week op past en daarmee is hij toegetreden tot het groeiende legioen van oppasopa’s. Die nieuwe verantwoordelijkheid brengt hem herinneringen aan zijn eigen jeugd en vaderschap. Hij ziet overeenkomsten, maar vooral verschillen tussen hoe er in drie generaties werd en wordt gedacht over het krijgen en opvoeden van kinderen en verwondert zich over de millennials die zich steeds meer ontpoppen als de watjes generatie.

In 'Oppasopa' wordt menig kritische noot gekraakt over de helikopterouders van nu en maakt de kleinzoon kennis met de normen en waarden van zowel zijn groot- als overgrootouders. Wat resulteert in een theatermonoloog vol herkenbare en hilarische momenten.

Rik Hoogendoorn ging eind jaren zeventig naar de Kleinkunst Akademie te Amsterdam en was vanaf begin jaren tachtig te zien in vele theaterproducties, waaronder de succesvolle Echte Mannen voorstellingen 'Het Rookkwartier' en 'De Twintigste Eeuw in Duo's'. Bekend werd hij met zijn rollen in tv-programma’s als ‘Sesamstraat’ en ‘Kees en Co’. Daarnaast schreef hij twee kinderboeken en bracht hij als singer-songwriter meerdere cd’s uit.

Geselecteerd door de DonderdagMatinee Gastprogrammeurs

U kunt hier uw reactie plaatsen