di 18 okt 2022
20:30 uur


Kleine Zaal
Jongerentheater

Pauze: Nee
Verwachte eindtijd: 21:55 uur

€ 19.50

Angry Young Men

Wat we doen

Vlijmscherp hiphoptheater over leven aan de onderkant

WAT WE DOEN maakte samen met hiphopartiest Winne een vlijmscherpe voorstelling met hiphop over jongens die opgroeien in een wereld waar ze hun plek niet kunnen vinden. Jongens die dromen van geld en aanzien. Jongens die altijd hun dekking hoog hebben.

In een spannende combinatie van rap en theater voeren twee jongens een aangrijpend gesprek met hun moeders. De ene jongen zit vast. De ander is dood. Samen proberen ze uit te vinden of hun levens anders hadden kunnen lopen. En wie had het dan anders moeten doen?

Angry Young Men gaat over de veiligheid van de samenleving versus de moeite die de samenleving moet doen om jongeren in veiligheid te laten opgroeien. 

Aanvullend op de voorstelling werken we ook intensief samen met een groep jongeren. Ze maken korte solovoorstellingen en een podcastserie om zo hun perspectief over veiligheid en opgroeien in een grote stad te laten zien en voelen. De jongeren spelen hun solo’s rondom de voorstelling en gaan graag met je in gesprek over de genoemde thema’s.

Over de makers
Angry Young Men is een productie van WAT WE DOEN samen met Winne. Bij WAT WE DOEN werken we aan uitdagende projecten om het met mensen te hebben over de wereld om ons heen - met theater, maar ook met podcasts, standup comedy en lezingen. Wij zijn altijd op zoek naar vormen die passen bij onze onderwerpen én ons publiek. Bekend van onder andere de voorstelling Hoe ik talent voor het leven kreeg (2020 en 2022), de stationslocatie-voorstelling MOLLEN (2018 en 2021) en Toen wij van Rotterdam vertrokken (2017) langs de Rotterdamse kades. Meer informatie op: www.watwedoen.nl

De voorstelling is geschikt voor kijkers van 14 tot 99 jaar.

Tekst Floris van Delft & Winne
Regie Floris van Delft
Spel Imanuelle Grives, Laurien van Rijswijk, Mees Hilhorst, Juan Zyad 
Muziek Bnnyhunna (Benjamin Ankomah)

Drankje niet inbegrepen        

U kunt hier uw reactie plaatsen