wo 24 jan 2024
20:30 uur


Kleine Zaal
Muziektheater

Pauze: Nee

€ 22.50

Hier om de Hoek (try out)

Hier om de hoek is een concertreeks en een muziekalbum over een moderne dorpsgemeenschap. In een mix van Nederlandstalige folk, klassiek, pop en nog veel meer ontvouwt zich een muzikale mozaiekvertelling over de buurt, het plein, het jaarfeest, de rivier, de generaties, het eens, het oneens, de stilstand, de vooruitgang… Alles komt voorbij met frisse nostalgie, spannende muzikale arrangemen-ten en liefde voor het lokale en voor elkaar.

Hier om de hoek is ook een muzikale belevenis die de klank van een gemeenschap laat horen. Voor het project werd een zeer diverse en brede waaier aan musici uit één regio samengebracht; van een basisschool-kinderkoor tot de kerkorganist, van modern jazzy koper tot altviolen uit de barok.
Het resultaat is een verrassend en ontroerend tijdsdocument. Initiatiefnemers van dit bijzondere project zijn de Vreelandse muzikanten Helge Slikker en Tim Klaase: ‘De lockdowns waren voor ons de aanzet tot het schrijven van muziek vanuit een nieuwe blik op onze directe omgeving. Dagelijks razen de grote wereldgebeurtenissen achter de horizon, maar ondertussen leven we allemaal hier en nu en met de mensen direct naast ons. In een bescheiden kring spelen onze eigen avonturen zich af, onze hel-dendaden en tragedies, ons verdriet en geluk. Het zijn heel particuliere geschiedenissen, maar tegelijkertijd universele verhalen.

Daar wilden we iets mee, niet alleen voor onszelf, maar juist mét deze mensen om ons heen, in de buurt, het dorp en de streek.’ Om zo niet alleen de verhalen, maar ook het geluid van deze gemeenschap te laten horen. Helge en Tim gingen op zoek naar musici uit de eigen regio en kwamen tot een unieke samenwerking. Zo ontstond Hier om de hoek, een ontroerend muzikaal portret van het dorpsleven in een streek anno nu.  
 
Gezellig Nagenieten arrangement - € 11,50 p.p.

- Een gereserveerd tafeltje in één van de foyers.
- Een drankje naar keuze uit het Hollands assortiment.
- Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes. 

Warm Welkom arrangement - € 9,50 pp

- Een gereserveerd tafeltje in één van de foyers. 
- Een kopje koffie of een potje thee naar keuze met een glaasje stroopwafellikeur met slagroom.
- Diverse zoete lekkernijen zoals boterkoek, brownies en petitfours. 

U kunt hier uw reactie plaatsen