di 3 okt 2023
20:00 uur


Grote Zaal
Klassiek

Pauze: Nee
Verwachte eindtijd: 21:20 uur

1e rang€ 32.50
2e rang€ 30.50
3e rang€ 19.25

Holland Baroque

Bach inspiriert

Dat Holland Baroque één van de meest veelzijdige orkesten van Nederland is, bewezen ze tijdens het unieke concert 'Love is Crazy' dat zij samen met Sven Ratzke afgelopen seizoen gaven. Na afloop was het publiek het unaniem eens: dit orkest moet terug komen. Hun nieuwe show is het vervolg op het succesvolle Bachs Königin, waarover De Volkskrant schreef: ‘Holland Baroque brengt Bachs orgelpijpen aan het dansen.’ Ook nu halen we de weergaloze orgelwerken van Bach uit de voor velen ontoegankelijke niche.

Bach inspiriert is het vervolg op van het succesvolle Bachs Königin, waarover De Volkskrant schreef: ‘Holland Baroque brengt Bachs orgelpijpen aan het dansen.’ Het is niet verwonderlijk dat Bach enkele van zijn mooiste en meest inventieve stukken schreef voor zijn eigen instrument, waarop hij de ongeëvenaarde meester was.

In Bach inspiriert wordt de vorm van de stukken losgelaten en gaan de composities hun eigen weg. De orgelwerken vormen de inspiratie: Tineke en Judith Steenbrink vertalen de kleurenpracht van de ‘koningin der instrumenten’ naar het even kleurrijke barokorkest. Ruim baan voor improvisatie, een praktijk die onlosmakelijk met de barokke orgelcultuur verbonden is.
Gezellig Nagenieten arrangement - € 11,50 p.p.

- Een gereserveerd tafeltje in één van de foyers.
- Een drankje naar keuze uit het Hollands assortiment.
- Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes. 

Warm Welkom arrangement - € 9,50 pp

- Een gereserveerd tafeltje in één van de foyers. 
- Een kopje koffie of een potje thee naar keuze met een glaasje stroopwafellikeur met slagroom.
- Diverse zoete lekkernijen zoals boterkoek, brownies en petitfours. 

U kunt hier uw reactie plaatsen

19:15 INLEIDING - Holland Baroque