zo 29 nov 2020
16:00 uur

Grote Zaal
Toneel

€ 26.00

Een Goed Jaar

Suburbia - Anneke Blok, Paul R. Kooij e.a.

Warmbloedig en geestig portret van een modern gezin in een turbulente tijd. 

Elke familie vormt een kluwen, verbonden door liefde, verwachtingen, teleurstellingen en afhankelijkheid. Zo ook het gezin Mortier. Na de nodige tegenslagen breekt voor hen een goed jaar aan. Hun zieke dochter is genezen verklaard en zowel zoon als dochter slaan hun vleugels uit. Hoopvol durft iedereen weer na te denken over de toekomst. Totdat moeder onverwacht een ingrijpende beslissing neemt. Is haar keuze voor zichzelf een keuze tegen haar gezin? Veelgeprezen toneelschrijver Peer Wittenbols en regisseur Rob Ligthert werken al ruim dertig samen. Zij maken met Een Goed Jaar hun derde gezamenlijke voorstelling voor Theatergroep Suburbia.

DICHT OP DE WERKELIJKHEID
Het jaar 2020 zal een jaar worden om nooit te vergeten. Met de komst van covid-19 schuurt het nieuw geschreven toneelstuk van Peer Wittenbols opeens nóg dichter tegen de werkelijkheid aan dan we hadden kunnen vermoeden. Want hoe ga je om met ingrijpende veranderingen? Hoe verhoud je jezelf tot je familie? En hoe verwerk je verlies?
Extra bijzonder is dat de rollen van vader en kinderen worden gespeeld door Paul R. Kooij en zijn échte zoon en dochter. Zij zijn allen afgestudeerd aan de Toneelschool in Arnhem. Ook Anneke Blok studeerde af in Arnhem; Anneke en Paul zaten in dezelfde afstudeerklas.

Door Theatergroep Suburbia
Tekst Peer Wittenbols
Regie Rob Ligthert
Spel Anneke Blok, Paul R. Kooij, Kaatje Kooij, Piet Kooij
Toneelbeeld BrotherTill


Bekijk hier de corona maatregelen in De Goudse Schouwburg
 

U kunt hier uw reactie plaatsen